Обучение

Обучение

В BAMBOO следваме утвърдени от МОН програми и използваме системата „Моливко”. Уроците се провеждат на български и английски език. Нашите учители използват увлекателни материали, видео уроци и интерактивни методи. Децата имат обучаващи ситуации по няколко образователни направления: Български език, Английски език, Математика, Околен свят, Изкуство, Музика, Конструиране и технологии, Физическа култура. В рамките на учебния ден и срещу допълнително заплащане съществува възможност децата да се занимават с йога, гимнастика, футбол и танци. 

Учебните и практическите занятия се провеждат в малки групи, което дава възможност за ефективно насочване от страна на учителя и индивидуален подход, съобразен с потребностите и интересите на всяко дете. Децата се научават да бъдат кооперативни и ефективно да работят в екип.

Вярваме, че креативността развива детското мислене и помага на децата да изразяват своите чувства и емоции. Ето защо в BAMBOO насърчаваме творческото въображение и изобретателския дух на всеки малчуган. Материалите, използвани в арт класовете, са изцяло безвредни и подходящи за употреба от деца. Разполагаме със самостоятелен арт кабинет, където всеки малчуган може да се почувства като истински творец. 

В BAMBOO споделяме убеждението, че всяко дете се ражда с невероятен учебен потенциал и вътрешно желание да изследва околния свят. Заниманията по метода на Монтесори се провеждат от сертифицирани педагози, използващи лицензирани играчки от естествени материали. Монтесори игрите провокират детето да разгърне своя потенциал, да експериментира, да изучава средата и да изобретява. Чрез играта Монтесори заниманията развиват редица важни способности и умения – стимулират вниманието, паметта и логическото мислене, подпомагат усвояването на математическите понятия, изграждат полезни практически умения. Този процес се осъществява в позитивна и подкрепяща среда.   

Дневна програма
  • 8:00 – 9:00 Закуска
  • 9:00 – 9:30 Групови занимания в кръгче (поставя се темата за деня)
  • 9:30 – 10:30 Занятия
  • 10:30 Междинна закуска
  • 10:30 – 11:30 Занятия
  • 10:45 – 12:00 Занятия на открито / Игра навън (в зависимост от времето)
  • 12:00 – 13:00 Обяд
  • 13:00 – 15:00 Следобеден сън/почивка
  • 15:00 – 15: 30 Следобедна закуска
  • 15:30 – 18:00 Арт класове / Монтесори занимания / Спорт / Игра навън

Материална база

BAMBOO се намира в кв. Драгалевци. Тази локация се отличава с чистотата на въздуха и отдалечеността от градския шум, лесно достъпна, разположена само на няколко метра от бул. „Черни връх” и ул. „Папрат”.

В двора са обособени площадки за игра, отговарящи на изискванията за безопасност съобразно възрастта на децата. В BAMBOO учим децата на отговорност и грижа към околната среда и насърчаваме непосредствения контакт с природата. С тази цел сме изградили зеленчукова градина, за която децата самостоятелно полагат грижи. През топлите месеци заниманията по изобразително изкуство и спорт се провеждат навън. В студените месеци часовете по физическо възпитание се провеждат в закрит физкултурен салон. 

Материалната база се отличава с просторни и светли помещения, а в интериора сме заложили на естествени материали, създаващи уют и спокойна атмосфера. Разполагаме с отделни учебни и спални помещения, физкултурен и музикален салон, арт кабинет, Монтесори кабинет, помещение за хранене, зала за свободни игри, открити площадки за игра. С оглед на безопасността и здравето на Вашите деца разполагаме със  самостоятелен лекарски кабинет и медицинско лице (целодневно). BAMBOO разполага със сертифициран Монтесори кабинет, изцяло оборудван с лицензирани материали, стимулиращи интереса на детето и спонтанното желание да учи. Индивидуалните сесии дават възможност да се отговори на субективните потребности и интереси на всяко дете.  

Общи условия към договор за обучения

Oбщите условия може да видите тук.

Политика за защита на личните данни може да видите тук.